23 Nisan 2014 Çarşamba

19-20 Nisan'da Neler Oldu?


Merhabalar,

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta sonu, 19-20 Nisan tarihlerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi 1. Ulusal Psikoloji Günleri etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu iki gün bizleri yalnız bırakmayan, bugüne gelene kadar bizden desteğini esirgemeyen değerli hocalarımıza, Bilgi Üniversitesi tanıtım ve etkinlik birimine, kıymetli konuşmacılarımıza ve siz sevgili katılımcılarımıza sonsuz teşekkürler. Şimdi biraz resimlerle nasıl bir hafta sonu geçirdik şöyle bir bakalım.

İlk günün sabahında Sevgili Onur Uz kulaklarımızın pasını sildi ve bizi bu iki günlük tempoya hazırladı. Bizimle paylaştığı şarkılardan birini bizim için besteledi ve ilk kez bizimle paylaştı. Emeğine, yüreğine sağlık Sevgili Onur, bizleri çok mutlu ettin J
         

Bu güzel dinletiden sonra etkinliğimiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr Aydın Uğur ve Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Diane Sunar’ın konuşmasıyla devam etti. Hocalarımıza etkinliğimize teşrif ettikleri ve destekleri için bir kez daha teşekkürler.    
            
       
                
İlk oturumumuzun birinci bölümünde Yard. Doç. Dr. Zeynep Çatay Çalışkan moderatörlüğünde “Sanat Psikoterapileriyle Yeniden Bütünleşme” başlığı altında başladı. Leyla Akca, Seda Güney, Bihter Yasemin Kaya konuşmalarıyla bizleri bilgilendirdiler. İkinci bölümde ise Seda Güney Dans Hareket Terapisi ile ilgili, Leyla Akca ise Travma ve Sanat Terapisi ile ilgili bir workshop çalışması ile bizlerleydi. Aynı anda ana salonumuzda Bihter Yasemin Kaya ve Zeynep Çatay Çalışkan vaka sunumu yaptı.
                    
            


            


           Öğle yemeğinin ardından etkinliğimiz “Psiko-Politik Açıdan Kürt-Türk Meselesi: Barış Ama Nasıl?” konusu Yard. Doç. Dr. Murat Paker moderatörlüğünde işlendi. Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ve Psikolog Gülsüme Oğuz da konuşmalarıyla bizi bilgilendirdiler. İkinci oturumumuzun ikinci bölümü ise soru-cevaba ayrıldı ve katılımcılarımız ile konuşmacılarımız arasında bir sohbet ortamı yaratıldı.
                                    
    

Etkinliğimizin ikinci günü açılış ve kapanış konserini sevgili Deniz Aydoğan gerçekleştirdi. Deniz’e de Pazar sabahında bize yaşattığı müzik şöleni için çok teşekkür ederiz.

       

İkinci günün ilk oturumun konusu “Ön Yargılar, Farklılıklar ve Eğitim” Doç. Dr. Kenan Çayır moderatörlüğünde, A. Zeynep Kılıç ve Melike Ergün’ün konuşmalarıyla işlendi. Hemen her olayın çözümü olarak görülen eğitim, acaba bazı sorunların kaynağı da olabilir mi? “Eğitim şart”; ama nasıl bir eğitim? Gibi sorularla eğitime farklı bir açıdan baktıran bir oturum oldu. Konuşmacılarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.
     

            İkinci günün ikinci oturumda ise “Bebekten Gence Gelişim ve Bozuklukları” konusu Yard. Doç. Dr. Elif Göcek moderatörlüğünde Doç. Dr. Bilge Yağmurlu, Dr. Gresa Çarkaxhiu Bulut ve Prof. Dr. Yankı Yazgan ile birlikte işlendi. Evet, Yankı hocamız yaşanan bir aksilik yüzünden gelemeyeceğini söylemişti; ancak bizlere bir sürpriz yaptı ve etkinliğimizi şereflendirdi.

  

İkinci günün üçüncü oturumunda ise "Ve Zulüm Ve Zalim Ve Ölüm: Çocuklarımızı İhmal ve İstismardan Nasıl Koruruz?" konusu Yard. Doç. Dr. Ayten Zara moderatörlüğünde Prof. Dr. Figen Şahin ve Prof. Dr. Tolga Dağlı ile birlikte işlenmiştir. Çocukta ihmal ve istismara dikkat çeken konuşmacılarımız, Bilgi Açık Kapı Kulübü’nün hazırladığı videolar ve etkinliklerle daha da zenginleşti. İki gün boyunca etkinlikleriyle bizlerle olan arkadaşlarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.
           
            
                 
  

Etkinliğimizin ve günün son oturumu ise "Her Yönüyle Bağımlılık: Bağımlılık Çağımızın Vebası mı?" konusu Dr. Yasin Genç moderatörlüğünde Uzm. Klinik Psikolog Saba Başoğlu ve Uzm. Klinik Psikolog Oya Mortan ile işlenmişti.
                                
                                       
Günün sonunda iki gün boyunca Twitter’dan yürüttüğümüz yarışmamızın sonucu açıklandı ve hediyeleri dağıtıldı. İki gün boyunca en çok twit atan 3 kişiye Bilgi Eğitim’den bir sertifika programı hediye edildi. Günün sonunda yapılan çekilişte ise 12 kişiye Bilgi Yayınlarından, 3 kişiye ise Oxford University Press’ten kitap hediye edildi.
İki gün boyunca leziz ikramlarıyla bizlerle olan ve öğle yemekleri için konuklarımıza indirim sağlayan Papaz’a ve Psikoloji Günleri temalı leziz kurabiyeleriyle etkinliğimize renk katan sponsorumuz Free Kek Pasta’ya çok teşekkür ederiz.
    

Biz okulumuzdan ayrılırken dört senenin karşılığı asla değil ama böyle bir hediye bırakmak istedik. Tekrar bu muhteşem organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Biz bir ilki başlatmanın ve bunu başarıyla tamamlamanın mutluluğu içindeyiz. Dileriz bu bir gelenek olarak sürer ve daha da iyilerini görüşürüz.
      

Saygı ve Sevgiler,
İstanbul Bilgi Üniversitesi 1. Ulusal Psikoloji Günleri

Düzenleme Kurulu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder